Call: Email:


Helsingin poliisin ylikomisario Mika Pöyryn mukaan katuprostituution keskittyminen Eerikinkadulle johtuu siellä sijaitsevien alan baarien toiminnasta. Pro Tukipisteen Kauppinen lisää, että katutoiminnalla pyritään kenties säästämään pääsylippujen hinnoissa.

Naiset eivät halua maksaa ravintoloista, joissa he ovat ennen hankkineet asiakkaansa. Pöyry ja Kauppinen eivät usko, että prostituutio olisi Suomessa varsinaisesti lisääntynyt, vaikka se on näkyvämmäksi yhtäkkiä tullutkin.

Esimerkiksi entiset markkina-alueet Kallion Kurvissa ja Vaasankadulla ovat pysyneet suhteellisen hiljaisina takavuosiin verrattuna, vakuuttaa Pöyry. Laman vaikutuksista prostituution mahdolliseen lisääntymiseen voidaan esittää vain heikkoja arvailuja. Kauppinen tietää naisia, jotka ovat rahapulassa joutuneet palaamaan alalle. Suurimpia trendejä prostituutiossa ovat Kauppisen mukaan alan kansainvälistyminen ja naisten liikkuvuuden lisääntyminen.

Yleisimmin prostituoidut tulevat Suomeen edelleen Venäjältä, Virosta ja Thaimaasta. Prostituoidut eivät pysyttele enää pelkästään pääkaupunkiseudulla, vaan he kiertävät jopa pienemmilläkin paikkakunnilla. Mielestäni Helsingin markkinat ovat saavuttaneet saturaatiopisteensä, eli myyjiä on aika paljon suhteessa kysyntään, Kauppinen pohtii.

Timo Pöyryn mukaan prostituoiduissa on paljon vaihtuvuutta, eli monet naiset saattavat käydä täällä asioimassa, mutta lähtevät sitten muualle. Pöyry kertoo, että Suomessa esiintyvän prostituution näkyvämpi puoli on katukauppa, ja siksi ulkomaalaistoimijat havaitaan helpommin. Sen vuoksi prostituutio näyttää enemmän ulkomaalaisten toiminnalta, Pöyry selvittää. Poliisi seuraa nettiprostituutiota kuten muutakin rikollista toimintaa. Mikäli rikollisia tapauksia ilmenee, siihen puututaan.

Euroopan unionin oikeudellisen yhteistyön yksikkö Eurojust on koonnut terrorismin vastaisen työn parissa työskentelevät ihmiset Hollannin Haagiin. Helsinkiläinen Klockarsin pariskunta päätti järjestää esikoisensa kastejuhlan tavalla, joka olisi taatusti yllätys. Kadonnutta boa-käärmettä etsitään edelleen kuumeisesti Vantaalla. Eksoottisten eläinten kiinniottaminen on pelastusviranomaisille edelleen harvinainen tehtävä, mutta sellaiseenkin on varauduttu.

Jatkossa poliisi tulee toteuttamaan uusia valvontaiskuja ja tekemään valvontaa myös eräissä keskustan ravintoloissa, joissa poliisille tulleiden vihjeiden sekä omien havaintojen perusteella tarjotaan maksullisia seksuaalipalveluita. Minua häiritsee enemmän kerjäläiset ja muut "kesätyöläiset" Jotka tyrkyttävät puoli väkisin milloin mitäkin.

Minua ei suunnattomasti kiinnosta saako poliisi katuprostituution kokonaana kuriin vai ei. Vielä vähemmän kiinostaa, jos poliiisi pystyy lopettamaan ravitoloissa tapahtuvan seksikaupan, kukaan tuskin vahingossa sellaiseen ravintolaan joutuu. Monet asiat ovat kadulla paljon häiritsevämpiä. Rikoksen uhriksi voi joutua helposti pikkutunneillam, jos pyörii Kaisaniemenpusitossa, tai Rautatieaseman lähellä. Kuinkahan montaa oikeasti häiritsee seksikauppa kaduilla, saati että siitä kärsisi oikeasti turvattomuutta?

Poliisi on rohkea ja puuttuu epäkohtiin joita ei ole edes olemassa, mutta saadaan taas rikesakkoja jaettua. Kaksi kerjäläisnaista hyökkäsi pankkiautomaatilla ryöstäen tyttäreni! Ettei oltaisi rasisitisia ei varmaan voida sanoa mistä maasta olivat kotoisin? Mutta sieltä ne olivat! Ulkopuolisen avun myötä jäivät samalla kiinni ja tulivat pidätetyksi. Saavat sakkoja, joita eivät maksa ja parhaassa tapauksessa karkotetaan, joka taas mahdollistaa ilmaisen lentomatkan kotiin!

Että minua inhottaa nämä tyypit! Mitä tekee poliisi ja mitä kaupunki. Eikö olisi jo monta syytä häätää nämä loiset sinne mistä ovat tulleetkin tai paremminkin estää maahanpääsy olkoon sitten vaikka mikä sopimus! Täydelliset tunarit hyväksyivät Romanian EU jäseneksi ja nyt pääsemme nauttimaan sen päätöksen hedelmistä! Oliko kepuli komisaari Olli Rhen asialla?

Suomeen Saksan malli, joka todistettavasti vähentää huoriin kohdistuvaa rikollisuutta ja järjestäytynyttä rikollisuutta. Voitaisiinko näitä paheen pesän koordinaatteja päivittää vaikkapa viikottain Busseissa lyödään kuljettajia surutta, ohikulkijoita häiritään iltasella uhkaavasti, iltajunissa meno kuin villissä lännessä, porttikäytävät ja muut julkiset tilat toimittavat WC: Tuskin nämä henkilöt kaikille edes kysymystä esittävät, osannevat kohdistaa kysymyksen.

Sitä paitsi ehtoolla niillä kulmilla kulkeva on ehkä hakemassa apua suureen tarpeeseensa. Tuolle alussa mainitulle on kait sitten helpompi ummistaa silmänsä? Poliisi on siis saanut aikaan vähennyksen sukupuoliyhdyntöjen määrässä. Minun on kyllä vaikea pitää tätä merkittävänä saavutuksena. Kyllä tälle toiminnalle täytyy joku kanava löytää, suomi on liian iso ja seksuaalisesti monella tapaa kielteinen maa että vain pari kadunväliä löytyy josta helpotusta voi hakea.

Kenen ihannemaailmaan olemme siirtymässä, onko se kansan tahto vai vain jonkun eliittiin kuuluvan näkemys, yhden piirin pyrkimys joka palvelisi heidän etujaan; "Suomi on kokonaan savuton yhteiskunta ensimmäisenä maailmassa. Kaikki kontrollissa ja hallinnassa.

...